Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J. [ Mina ]

19. 03. 2024. 09:58 >> 09:58
Čitaj mi:

PES

Politička stabilnost će omogućiti dobijanje IBAR-a

Politička stabilnost omogućiće Crnoj Gori dobijanje izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) i nastavak unapređenja standarda građana, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Iz te partije su poručili da će se, nakon konkretnih dosadašnjih rezultata Vlade i Skupštine, zalagati za stabilnost i posvećenost u daljem radu.

“Deblokiranje pravosudnih institucuja, uvećanje minimalnih penzija i konkretna finansijska i logistička podrška međunarodnih partnera za jako kratak vremenski period, najbolja su preporuka da se sa posvećenim radom i isporukom rezultata mora nastaviti”, navodi se u saopštenju.

Iz PES-a su istakli da, kada su kompletirane i funkcionalne institucije, ne postoji rizik za sprovođenje radnji ili zloupotreba, koje nijesu u skladu sa pravnim tekovinama.

Kako su rekli, politička stabilnost će omogućiti da osim uvećanih penzija, u obavezujućim rokovima, obezbijede najavljeno uvećanje minimalnih i prosječnih zarada.

“Nakon što smo dobili bespovratnu finansijsku podršku od Evopske komisije vrijednu oko 250 miliona EUR za nastavak gradnje autoputa, dobijanje IBAR-a i zatvaranje pregovaračkih poglavlja, doprinijeće da se standard građana Crne Gore dodatno unaprijedi”, naveli su iz PES-a.

Iz te partije su poručili da su svjesni odgovornosti, ali da su odlučni da realizuju sve što građani od njih očekuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније