Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 05. 2014. 22:48 >> 22:51
1

SRĐAN RAIČEVIĆ

Prigovori s Lekićevim potpisom

Lokalni izbori u Podgorici bili su demokratski, slobodni i fer, a svi prigovori koje je podnio MANS neosnovani, kazao je, gostujući u emisiji „U centar“ Televizije Crne Gore, predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Srđan Raičević.

On je istakao da mu se, još od referenduma, nije dešavalo da više boravi na biračkim mjestima nego u prostorijama institucije na čijem je čelu, kao ovoga puta, i naglasio da je Izborna komisija sve radila u skladu sa zakonom.

„Od referenduma se nije desilo da budem više na biračkim mjestima, nego u prostorijama OIK. Ali, taj pokušaj narušavanja izbornog procesa je nešto što će biti analizirano i od strane drugih. Ono što ja mogu da kažem, je da je Izborna komisija uradila sve što je do nje da proces dovede do kraja i u skladu sa zakonom“, kazao je Raičević.

Podsjetio je da Izborna komisija dobila preko hiljadu prigovora MANS-a, te da su svi odbijeni, iako ne jednoglasno.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je tačno, kako su danas objavili štampani mediji, da su prigovori koje je MANS podnio u ime opozicije, bili potpisani jednim imenom, Raičević je odgovorio potvrdno, istakavši da na prigovorima stoji faksimil lidera DF-a Miodraga Lekića.

„Imam i ta dokumenta, punomoćje je potpisano od strane Miodraga Lekića da MANS može da podnese prigovore“, kazao je Raičević i dodao da ima prigovora koje su podnijeli Velizar Kaluđerović iz SNP-a i Pozitivna Crna Gora, a stoji potpis Miodraga Lekića.

„Ako vam pokažem prigovore, vidjećete da su svi na istom mjestu štampani. Čisto sumnjam da su ove osobe sjeđele negdje u četiri ujutro i potpisivale sve ovo. Neko im je dao faksimile i to se štancovalo“, dodao je Raičević.

Raičević je kazao da se tokom izbornog procesa MANS ponašao kao strana u sporu, kao i da su predstavnici te NVO onemogućavali biračkim odbornicima da rade svoj posao.

„Na sam dan izbora, imali smo pozive od strane biračkih odbora da ih predstavnici MANS-a onemogućavaju u radu, kažu da se zatvore biračke mjesta, da se ugase telefoni predsjedniku biračkih odbora, a vi ste dali nalog da predsjednici mogu da komuniciraju sa OIK“, objasnio je Raičević.

On je kazao i to da su zapisnici o radu biračkih odbora uredno potpisani od strane članova biračkih odbora i bez primjedbi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније