Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ srpskartv.com ]

21. 03. 2024. 17:10 >> 17:10
Čitaj mi:

Đurović

Političkih turbulencija u Glavnom gradu neće biti, ZBCG strpljiva po pitanju rekonstrukcije

Ova parlamentarna većina će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, kazao je poslanik Narodne srpske demokratije (NSD) Dejan Đurović.

On je to kazao tokom gostovanja u emisiji “Sa Srpskom u centar”, dodajući da u Briselu niko nije postavljao pitanje kako neko iz NSD-a može da se zalaže za evropski put Crne Gore.

“Već drugi put sam bio u Briselu na konferenciji, ovoga puta sa poslanicom Jelenom Božović iz NSD i niko nije postavljao pitanje kako to neko ko je iz NSD može da se zalaže za evropski put Crne Gore. Mogu prenijeti sliku da smo dobro dočekani i da je mnogo toplija atmosfera. Imali smo susrete sa senatorom iz Francuske i poslanicom iz Italije. Osjetili smo njihovo zadovoljstvo što smo na pragu ulaska u EU. Mišljenja sam da će ova parlamentarna većina uvesti Crnu Goru u EU”, kazao je Đurović.

On je poručio i da su rezultati parlamenta nemjerljivi, te da je parlamentarna većina postigla ogroman napredak.

“Rad parlamenta je ono što je ostavilo utisak i pečat kod naših evropskih partnera. Čudnovato je možda građanima Crne Gore, posebno medijima koji su pod patronatom DPS-a i prezentovali nas kao antievropljane, mi smi dali najveći doprinos za ulazak u EU i to ne na mala vrata nego onako kako dolikuje Crnoj Gori”, istakao je gost emisije “Sa Srpskom u centar”.

Osvrćući se na situaciju u parlamentu Glavnog grada, Đurović je kazao da su neslaganja i različita mišljenja u parlamentarizmu sasvim dozvoljena.

“PES u ovom trenutku možda ima neka iskušenja. Mislim da niko sebi neće dozvoliti luksuz političke pretumbacije. Svi žele svoje mjesto pod suncem i to je prihvatljivo, ali velikih političkih turbulencija gotovo sam siguran da neće biti”, istakao je Đurović.

Kada je riječ i rekonstrukciji Vlade, Đurović je kazao da će koalicija ZBCG rezultate koje ima u parlamentu sprovesti i kada bude dio Vlade, te da ima kadrovska rješenja.

”Mislim da ćemo imati najbolja kadrovska rješenja, tako da sam miran u očekivanju političke buducnosti Crne Gore i sigurno je da će ova paralamentarna većina uraditi nešto što je najznačajnije po pitanju Crne Gore i njenog interesa”, rekao je Đurović.

On dodaje da opozicija, forsirajući priču da koalicija ZBCG teži da što prije uđe u Vladu, širi neistinu.

“Mislimo da bi naš ulazak u Vladu dao na čvrstoći i jačini Vlade, ali ako se to desi 15. novembra u trenutku kad budemo birali, odnosno usvajali novi budžet, nikakav problem neće biti. Mi smo fokusirani na 15.novembar, ukoliko se desi prije, mislim da će to biti interes Vlade i Crne Gore. Što se nas tiče mi smo vrlo strpljivi i poštujemo ugovor. Ja očekujem da će naši budući ministri biti prepoznatljivi i da će donijeti jednu novu snagu Vladi Crne Gore, i da će “utegnuti“ Vladu po tom pitanju. Nove snage će, sa određenim političkim iskustvom, sa autoritetom sigurno biti neka nova snaga te buduće Vlade”, poručio je Dejan Đurović.

Podsjetio je i da koalicija ZBCG baštini politiku pomirenja, te da će opozicione partije proći kao SDP ukolilo nastave da šire nerrpeljivost.

“Kada je ZBCG ušla u predsjedničku kampanju i kad je predsjednik NSD-a ušao sa motom pomirenja Crne Gore, NSD je žrtvovala jedan broj glasača da bi sasvim novi put napravila u Crnoj Gori. Taj put se pokazao vrlo ispravnim i pokazao je kako treba Crma Gora da izgleda u budućnosti. Imamo elasticiteta da izdržimo napade u parlamentu ne želeći da produbljujemo stare svađe i rane, već želeći da Crna Gora krene drugim putem. U tom novom putu čini mi se da neke političke partije sebe ne mogu da pronađu, posebno mislim na partije koje dolaze iz opozicije. Vidjeli ste na primjer da je SDP iskočila iz političke igre, mislim da će se to desiti i na nekim sljedećim izborima još nekim partijama, ako se ne budu prilagodile novom trendu”, zaključio je Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније