Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ R.B. ]

22. 03. 2024. 14:46 >> 14:46
Čitaj mi:

NIKOLIĆ

"Deficit kapaciteta vlasti da pridruži Crnu Goru EU"

Parlamentarna većina nije jedinstvena i značajan broj njenih konstituenata nema interes da Vlada bude uspješna, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić, dodajući da to dovoljno govori o deficitu kapaciteta vlasti da pridruži Crnu Goru Evropskoj uniji (EU).

Kako je saopšteno iz DPS-a, Nikolić je to kazao na sastanku sa ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Don Meken, na kojem je zaključeno da sve prozapadne snage, iz vlasti i iz opozicije, treba da daju doprinos političkoj stabilnosti Crne Gore i njenoj evropskoj perspektivi.

Nikolić je ocijenio da trenutne društveno-političke prilike upućuju na zaključak da parlamentarna većina nije jedinstvena.

“Značajan broj njenih konstituenata nema interes da Vlada bude uspješna. To dovoljno govori o deficitu kapaciteta aktuelne vlasti da pridruži državu EU”, rekao je Nikolić.

On je podsjetio da je u Crnoj Gori, tokom posljednje godine, zabilježen zabrinjavajući pad podrške članstvu u NATO-u.

“Učinci antizapadne propagande u Crnoj Gori su na istorijskom maksimumu, ali više od toga zabrinjava izostanak kredibilne reakcije državne vlasti, koja je i sama podijeljena po tom pitanju”, rekao je Nikolić.

Meken je, kako se navodi u saopštenju, kazala da UK želi da vidi Crnu Goru koja nastavlja demokratske reforme i progres na putu ka EU.

Iz DPS-a su kazali da je na sastanku ocijenjeno da je ključni izazov za Crnu Goru u predstojećem periodu da osigura napredak na putu ka EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније