Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

23. 03. 2024. 08:47 >> 08:57
1
Čitaj mi:

BORIS BOGDANOVIĆ

Haos u organizovanim kriminalnim grupama, a ne u bezbjednosnom sektoru

Generalni sektretar i šef Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović osvrnuo se napodatke koje je objavio CEDEM, i naveo da je Uprava policije uz Skupštinu Crne Gore, jedina institucija koja bilježi rast povjerenja građana. Kaže da rezultati rada ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića pokazuju da je haos u organizovanim kriminalnim organizacijama, a ne u bezbjednosnom sektoru kako to žele predstaviti neki politički subjekti.

"Istraživanja javnog mnjenja, uz rezultate koje je Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova postiglo od izbora Danila Šaranovića na njegovom čelu, najbolje svjedoče tvrdnji da je haos isključivo u organizovanim kriminalnim grupama, a ne u bezbjednosnom sektoru kako to žele predstaviti pojedini politički subjekti, koji su očigledno pogođeni aktivnostima bezbjednosnog sektora na suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije", saopštio je Bogdanović.

Građani Crne Gore su, kako navodi, očigledno prepoznali manipulaciju onih organizacija, pojedinaca i političara koji pokušavaju kompromitovati bezbjednosni sektor kako bi ili sakrili sopstvena nepočinstva ili ti velom zaborava prekrili najveće državne i bezbjednosne skandale za vrijeme njihovog vršenja vlasti.

"Očigledno je pojedine teško pogodila činjenica da je za samo 100 dana zaplijenjeno preko 600.000 paklica cigareta, preko pola tone droge, te podnijeto preko 1000 krivičnih prijava od strane Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije", tvrdi Bogdanović.

Ističe da je mnogima teško pao podatak da je 89% rasvijetljeno registrovanih teških KD protiv života i tijela, 74% rasvijetljeno krivičnih djela po nepoznatom učiniocu, da je u Rožajama razbijena mreža krijumčara cigareta, gdje je procesuirano 17 lica od kojih je 1 policijski službenik, da je uhapšen bivši direktor Uprave policije, na desetine policijskih službenika i razbijena velika Grand švercerska VIP loža, kao i barski šef organizovane kriminalne grupe kojeg 30 godina niko nije smio ni pogledati.

"Nakon ovakvih aktivnosti nastala je ogromna buka i panika, kao i pojačana aktivnost od strane pojednih visoko pozicioniranih funkcionera političkih subjekata koji su po lokalima i kafićima regrutovali policijske službenike i obećavali im mjesto direktora Uprave policije. Međutim, dužni smo istaći da takve taktike neće poljuljati odlučnost naših ministara iz sektora bezbjednosti, niti nas odvratiti od naše obaveze da štitimo pravdu i sigurnost svakog građanina Crne Gore", kazao je Bogdanović.

Kritički osvrt je dobrodošao i neophodan, smatra Bogdanović, ali mora biti zasnovan na činjenicama i ponuđen sa ciljem unaprjeđenja, a ne destrukcije i opstrukcije u borbi protiv korupcije na visokom nivou i izvršilaca teških krivičnih djela.

"Upravo ovi rezultati i rast povjerenja građana u Upravu policije u jeku reformi i smjena u bezbjednosnom sektoru, koje je inicirao Šaranović su bili signal za odstrel, kako bi se pokušalo obezbijediti da ponovo neka lica budu zaštićena i privilegovana. Zato jasno i glasno poručujemo svima, posebno onima u kriminalnim krugovima i njihovim izvođačima radova: vaši pokušaji da destabilizujete naše društvo i zaštitite svoje privilegije neće uspjeti", naveo je Bogdanović.

Kaže da je njihova misija jasna, a cilj nepromjenljiv: "da gradimo društvo u kojem pravda prevladava, a sigurnost svakog pojedinca je garantovana".



Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније