Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 03. 2024. 10:42 >> 11:20
1
Čitaj mi:

GP URA

Građani dobili samo smanjenje cijena od dva do deset centi za 43 proizvoda

Akcijom Vlade kojom su ograničene marže cijene su za 43 proizvoda snižene za svega 5 do 15 odsto, što u praksi najčešće znači od 2 do 10 centi po proizvodu, tvrde u Građanskom pokretu URA.

Iz URA navode da je akcija samo loša kopija akcije "Stop inflaciji".

"Građanke i građani juče su bili vidno razočarani. Polako sve veći broj građanki i građana shvata da Spajićev populizam ne poznaje granice i da Vlada im najčešće prodaje samo maglu", tvrde iz ovog pokreta. 

Oni su podsjetili da su akcijom "Stop inflaciji" koju je sprovela Vlada, na čelu sa Dritanom Abazovićem cijene bile snižene u prosjeku za 30 odsto, što je za dva do tri puta puta više od akcije koju sprodi Spajićeva Vlada.

Iz URA tvrde da ovom akcijom građani neće moći da uštede više od 10, 20 eura po potrošačkoj korpi na mjesečnom nivou.

"Poređenja radi, za vrijeme akcije "Stop  inflaciji" mogli da uštede i do 150 euraa", ukazuju iz ovog pokreta. 

Prema njihovim riječima, slušali su nevješta opravdanja Spajićeve Vlade zašto je prekinuta akcija "Stop inflaciji", pa onda najave kako će oni sprovesti mnogo bolju akciju u kojoj će cijene biti niže za 5.000 artikala.

"Na kraju smo dobili to da su cijene snižene na dva mjeseca za 43 proizvoda i to u simboličnim iznosima od dva do 10 centi. ", zaključili su iz URA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније