Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

27. 03. 2024. 21:17 >> 21:17

MILATOVIĆ

"Odnose Crne Gore i Grčke karakteriše savezništvo u okviru NATO-a"

Odnose Crne Gore i Grčke karakteriše snažno savezništvo u okviru NATO-a, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, izrazivši uvjerenje da će sveukupni odnosi dvije zemlje biti dodatno ojačani kada i Crna Gora postane članica Evropske unije 2028. godine.

Kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, Milatović je prisustvovao večeras svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti Grčke.

U obraćanju prisutnima, on je podsjetio na bogate istorijske stranice crnogorsko-grčkog prijateljstva koje su, kako je kazao, obilježene likom i djelom Vasa Brajovića, jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti koja spaja naše dvije zemlje.

Na kraju, on je poručio da će tokom svog mandata uložiti dodatan napor da doprinese jačanju bilateralne ekonomske saradnje, kao i da podstakne grčke investitore da ulažu u Crnu Goru.

"Tome će značajno doprinijeti i učešće predsjednika Crne Gore na 9. Delfi ekonomskom forumu, koji će zvanično otvoriti 10. aprila, zajedno sa grčkim i slovenačkim kolegama. Ranije danas, predsjednik Milatović je sa grčkim ambasadorom u Crnoj Gori Panajotisom Partsosom položio vijenac na spomenik znamenitom grčkom nacionalnom junaku crnogorskog porijekla Vasu Brajoviću", istakli su Kabineta predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније