Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

28. 03. 2024. 22:17 >> 22:24
5

Odbornički klub “ Budva naš grad”

“Oduzimanje Luke Budva je novi atak Vlade na Budvu”

Odbornički klub “ Budva naš grad!” najoštrije osuđuje današnju odluku Vlade Crne Gore da poništi zaključak o ustupanje Luke Budva opštini Budva, navodi se u njihovom saopštenju.

Kako su kazali, s obzirom da je ista usvojena u periodu kada su već raspisani lokalni izbori to nedvosmisleno dokazuje da se Vlada nakon neuspješnog pokušaja uvođenja prinudne uprave, umiješala u izborni proces.

"Ovaj potez vidimo kao čin političke odmazde prema svim građanima Budve i nedopustivo ponašanje Vlade koja se usudila da raskine ugovor izmedju Morskog dobra i Opstine Budva po kojoj je luka trebala biti vraćena građanima. Ovakvo skandalozno ponašanje političkih elita koji sjede u Vladi je identično ponašanju u doba DPS kada su se resursi iz Budve samo uzimali i otimali. Na ovaj način izigrani su građani Budve i to najviše oni koji su se 30 godina borili protiv “privatnog zakupca” luke po mjeri DPS", navodi se u njihovom saopštenju. 

Prema njihovim riječima, s pravom mogu da sumnjaju da su napravljeni novi dilovi i da će preko Morskog dobra luka završiti ponovo u privatne ruke.  Menadžment Morskog dobra pitaju "zbog čega ste dozvoli da građani Budve budu izigrani i zašto statirate u foteljama koje nisu vrijedne ove sramote".

"Svima je poznato da je Opština Budva zahtijevala početak postupka uvođenja u posjed od strane Morskog dobra i baš kada je sledeće nedelje to trebalo da se desi, Vlada hitno poništava odluku i onemogućava opštinu u toj namjeri. Očigledno su u pitanju novi dilovi po starom modelu koje ne smijemo dozvoliti. Pozivamo sve građane, zainteresovane korisnike, predstavnike NVO da zajedničkim snagama pružimo adekvatan odgovor na nedopustiv čin represije Vlade Crne Gore", zaključuju iz tog Odborničkog kluba.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније