Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

04. 04. 2024. 18:46 >> 18:46
2
Čitaj mi:

Đeljošaj - Kocher

Austrija želi Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije

Austrija želi Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije, poručio je tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade i ministrom ekonomskog razvoja Nikom Đelošajem ministar rada i ekonomije Federalne Republike Austrije Martin Koher koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Tokom sastanka bilo je riječi o daljem unapređenju saradnje dvije države u oblasti ekonomije i ocijenjeno da frekventni kontakti na najvišem političkom nivou predstavljaju odličnu polaznu osnovu za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Đeljošaj je, kako piše u saopštenju, predstavio plan razvoja saobraćajne infrastrukture do 2030. i istakao značaj gradnje autoputa koja će Crnu Goru još snažnije povezati za Austrijom i Evropom.

“Previše vremena je izgubljeno. Nema više čekanja. Želimo snažan infrastrukturni zamajac i bolju povezanost sa našim susjedima i partnerima” poručio je on.

Đeljošaj je austrijskog ministra upoznao i sa mogućnostima investicija i potencijalima koje Crna Gora ima u oblastima energetike i turizma, u kojima je, kako je istakao, i snažan razvojni potencijal.

"Na sastanku je ocijenjeno da posjeta austrijskog ministra Koshera predstavlja podsticaj daljem razvoju ekonomske saradnje posebno u dijelu rasta stranih direktnih investicija, turizma, aviodostupnosti, putne infstrastrukture..", navedeno je u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da današnja posjeta predstavlja snažan podsticaj i podršku Crnoj Gori na njenom putu ka članstvu u EU. U tom kontekstu ministar Koher je izjavio “da želi da vidi Crnu Goru kao 28. članicu EU”.

Tokom sastanka potpredsjednik Đeljošaj je inicirao potpisivanje novog Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija kao i Memoranduma o saradnji u oblasti ekonomije obzirom da je postojeći potpisan još 2001. godine, što je ministar Kocher podržao.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније