Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

07. 04. 2024. 09:01 >> 10:30
1

PES

"Koalicioni partner da objelodani dokaze o vezama GP URA i Mićunovića"

Pokret Evropa sad pozvao je koalicionog partnera GP URA da objelodani sva saznanja o konverzacijama funkcionera URA-e sa Branom Mićunovićem u hotelu "Splendid", gdje se, kako tvrde, ugovarao reket od 150 hiljada eura za šverc cigareta.

 

"U paničnom reagovanju URA-e, kojim pokušavaju da relativizuju svoju odgovornost za bjekstva Sky zvijezda Radoja Zvicera i Ljuba Milovića za vrijeme dok su rukovodili bezbjednosnim sektorom i navodno se borili protiv organizovanog kriminala i korupcije, jeste uočljiv pokušaj da prećute ulogu Abazovića i njegove partije u zajedničkim poslovima sa Branom Mićunovićem", navodi se u saopštenju.

Očekuju od URA-e da pozovu svog koalicionog partnera da objelodani sva saznanja o vezama sa Mićunovićem osnovu audio zapisa, kojima je imao pristup.

"Međutim, da ne bude da im PES potura izmišljotine, o vezama URA-e i čovjeka koga su Sjedinjene Američke Države stavile na crnu listu, najbolje govore njihovi koalicioni partneri, sa kojima sada potpisuju i memorandume o zajedničkoj saradnji. Tako njihov sadašnji strateški partner otvoreno priča o konverzacijama funkcionera URA-e sa Branom Mićunovićem u hotelu "Splendid", gdje se ugovarao reket od 150 hiljada eura za šverc cigareta", dodaju iz PES--a.

"Međutim, dok čekamo da Medojević objelodani dokaze u vezi optužbi na račun Abazovića, ono za šta ne trebaju dokazi jeste činjenica da je upravo "ruka pravde" nagradila Mićunovića dodjelom koncesije za priređivanje kazinskih igara na sreću, ovog puta u hotelu "Hilton". Dok su drugima montirali afere, očigledno da su funkcioneri URA-e sa onima protiv kojih se deklarativno zalažu, razrađivali razne kombinacije zvanično i nezvanično u raznim hotelima", zaključuju iz PES-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније