Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

11. 04. 2024. 13:27 >> 13:27

klarić

"Skupština unaprijedila lidersku poziciju u pogledu otvorenosti i transparentnosti"

Skupština Crne Gore dodatno je unaprijedila lidersku poziciju u pogledu otvorenosti i transparentnosti, saopštio je generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić na sastanku sa predstavnicama delegacije Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) Oliverom Dimić, Marigonom Hoti i Marinom Ignjatović. Klarić je, dodaju iz Skupštine, upoznao sagovornice sa najznačajnijim projektima koji su realizovani u prethodnom periodu, ističući da je kroz implementaciju projekata modernizacije i digitalizacije zakonodavnog doma.

Uz konstataciju da je partnerstvo Skupštine Crne Gore i GIZ-a na izuzetnom nivou, Klarić je podsjetio na značaj kontinuirane saradnje u cilju jačanja i snaženja kapaciteta Službe Skupštine.

Osvrćući se na odličnu regionalnu saradnju kroz Mrežu sekretarijata parlamentarnih odbora za evropske integracije, on je izrazio očekivanje da će budući modaliteti saradnje biti dodatno unaprijeđeni kroz zajednički angažman dva subjekta.

"Ovom prilikom, sagovornice su predstavile analizu parlamentarne prakse u oblasti evropskih integracija u okviru zemalja Zapadnog Balkana. S tim u vezi, sagovornice su najavile nastavak projekta kroz izradu Mape puta koja će uključivati potpisivanje zajedničkog regionalnog dokumenta o principima efikasnog parlamentarnog nadzora u oblasti evropskih integracija", kazali su iz Skupštine Crne Gore. 

Navode da je tokom sastanka bilo riječi i o pitanju rodne ravnopravnosti, kao i izradi regionalne platforme za dijalog u oblasti rodne ravnopravnosti i socijalne inkluzije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније