Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 07. 2014. 14:05 >> 14:09
7

SDP O PODGORICI

Stranački organi određuju naredne poteze

Socijaldemokratska partija (SDP) će o narednim potezima u Podgorici odlučivati na stranačkim organima, a glavni uslov u pregovorima sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) je bio da nestranačka ličnost bude na čelu Glavnog grada, kazao je šef medijskog pula SDP-a, Mirko Stanić.

Iz SDP-a su reagovali na izjavu političkog direktora DPS-a Tarzana Miloševića koji je rekao da je većinska podrška građana Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, isključila svaku mogućnost razgovora o nestranačkom kandidatu.

Stanić navodi da bi Milošević trebalo da se sjeti barem izbora od prije godinu dana, kada je za gradonačelnika Nikšića izabran Veselin Grbović koji tada nije ni bio na listi DPS-a, kamoli nosilac liste.

“Princip DPS-u nije isti ni u dva najveća grada Nikšiću i Podgorici u jednoj godini. Ko ozbiljan može govoriti poslije ovih činjenica o principijelnosti”, dodaje se u reagovanju Stanića.

Prema njegovim riječima, nosioca liste Evropsko lice Podgorice, Dragana Bogojevića, utvrdio je Opšinski odbor SDP-a ustupajući mu mjesto koje je pripadalo toj stranci.

“To je  bila naša očigledna i svima jasna ponuda građanima Podgorice u predizbornom periodu. Zbog obaveze da ispunimo svoje preizborno obećanje građanima, SDP i Evropsko lice Podgorice a poslije kršenja sporazuma nakon prošlih izbora od strane DPS-a i nepoštovanja pisanih dogovora sa nama (uključujući i političku korupciju) uslov o kome se nije moglo pregovarati je nestranački kandidat za gradonačelnika Glavnog grada”, kažu iz SDP-a.

Predsjedništvo SDP-a, podsjeća Stanić, svojom platformom od 16. juna je jednoglasno obavezalo pregovarački tim i predsjednika partije da osnovni uslov za formiranje vlasti u Podgorici, uz kadrovski diskontiutet na svim nivoima i preispitivanje štetnih ugovora, bude nestranački gradonačelnik, kao garant tome.

“SDP je potrošila više od mjesec dana u ponovljenim (kao i prije četiri godine)  razgovorima sa DPS-om  i sada će na svojim organima  odlučiti o daljim potezima u Glavnom gradu”, zaključio je on.

Pozitivna: Prilika za promjenu vlasti

Politički direktor Pozitivne Crne Gore, Srđan Perić, ocijenio je da Podgorica ima veliku priliku da dobije profesionalnu i efikasnu upravu, koja će, kako je rekao, biti u službi svih građana.

Prema njegovim riječima, pored promjene vlasti, ta uprava će značiti i kvalitativno nov iskorak.

Perić smatra da je većinska volja građana bila da se promjene dese, a ne da se daje podrška za gradonačelnika nosiocu liste DPS-a, Slavoljubu Stijepoviću.

„Podsjećamo da  53 odsto građana koliko je glasalo za promjene je veće od 47 %. Konstruisanje argumentacije kako je to učinio politički direktor te stranke da je neprihvatljivo da neko ko nije učestvovavo na izborima vodi Glavni grad je, pored toga što govori o manjku demokratskog kapaciteta, nedosljedna i nelogična i barem po dva osnova. Prvo, upravo je DPS u Nikšiću za gradonačelnika izabrao  Grbovića koji nije čak bio ni na odborničkoj listi, a sa druge strane, na čelu liste Evropsko lice Podgorice je bio Bogojević kao nestranačka ličnost koji ne samo što je učestvovao na izborima, već je vrlo aktivno bio uključen u kampanju“, kazao je Perić.

Pozitvna, dodao je, neće biti isključiva u procesu formiranja vlasti u Podgorici u vezi sa bilo kojim personalnim rješenjem ili funkcijom, već će insistirati na onome sto su i obećavali tokom kampanje da građani dobiju profesionalnu i stručnu upravu.

„Veoma nam je stalo da svi subjekti razumiju odgovornost koju imamo i da proces promjene vlasti u Podgorici dovedemo do kraja, jer on zbilja jeste nadohvat ruke. U tom smislu ćemo obaviti i dodatne razgovore i konsultacije u okviru koalicije Evropsko lice Podgorice i našim koalicionim partnerima pružiti sve dodatne informacije koje su potrebne“, rekao je Perić, navodeći da je ovo prilika da se pokaže da je smjenjivost vlasti normalna pojava.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније