Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 07. 2014. 15:02 >> 15:18
1

BOJKOT PARLAMENTA

Danilović: Opozicija da bude jedinstvena

Opozicija treba da zauzme jedinstven stav i proglasi bojkot svega što se dešava u Crnoj Gori, kazao je šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta, Goran Danilović. Poslanički klubovi Socijalističke narodne partije (SNP) i Pozitivne Crne Gore juče su napustili skupštinsko zasjedanje, nezadovoljni dešavanjima u Herceg Novom, gdje su vlasti formirali bivši odbornici SNP-a i Demokratska partija socijalista (DPS).

 

On je kazao da je Front bojkotovao parlament nakon predsjedničkih izbora, tvrdeći da su oni pokradeni.

„Nijesmo bili u tome podržani. Sada smo dobili poziv da branimo Herceg Novi bojkotom parlamenta. Tokom dana očekujemo kontakte sa liderima ostalih opozicionih partija da nam kažu zašto bojkot, do kada, šta su razlozi. Pozivamo SNP, Pozitivnu da se dogovorimo šta bojkotujemo: plenum, izbore, opštinske parlamenta. Hoćemo da znamo zbog čega idemo u bojkot", kazao je Danilović tokom rasprave u plenumu.

On smatra da dešavanja u Herceg Novon mogu da budu inicijalna kapisla za promjene.

"Dopustiti da se otimaju odbornici ne možemo, da prelaze iz opozicije u vlast ne može, ništa bez izbora. Tražimo da se poštuju pravila. Danas je "Dan D" da ovaj parlament odluči u kom pravcu ide Crna Gora. Očekujemo da danas, najkasnije do sjutra, opozicija zauzme zajednički stav i proglasi bojkot svega što se deševa u Crnoj Gori. U znak solidarnosti sa SNP-om i Pozitivnom mi nećemo glasati o izboru VDT-a", kazao je Danilović.

DPS: U Novom nije bile političke korupcije

Milutin Simović iz DPS-a demantovao je tvrdnje Danilovića da se u Herceg Novom desila politička korupcija već je, kako je rekao, riječ o dogovoru dva odbornička kluba.

„U Herceg Novom je u pitanju politički dogovor a ne politička korupcija. Desio se dogovor između dva odbornička kluba. Taj dogovor nije razmatran još na organima DPS-a i treba da bude verifikovan“, kazao je Simović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније