Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 08. 2014. 17:31 >> 17:34
8

BRZI ODGOVOR SDP-U

PCG: Ponižavajuće se nude Đukanoviću

U parlamentarnim demokratijama mandati se dobijaju od građana i oni se ne mogu trgovati i poklanjati, konstatovali su iz Socijaldemokratske partije, odgovarajući na najnoviju ponudu lidera PCG Darka Pajovića koji je, u medijskoj izjavi ponudio SDP-u svoje odborničke mandate u Podgorici, kako bi njihov koalicioni partner sa opozicijom dogovorio podršku manjinskoj vlasti. Iz Pozitivne, na to, kažu da se SDP, umjesto da prihvati „poštenu ponudu PCG“, „ponižavajuće nudi Đukanoviću“ i obećavaju kako neće raskinuti koaliciju vjerujući da još postoji šansa da u SDP-u „preovladaju zdravorazumske i demokratske snage“.

“Ne trebaju nam mandati Pozitivne. SDP neće tuđe”, izričiti su iz SDP-a, konstatujući da Pajovićeva izjava još jednom potvrđije neozbiljnost vrha PCG.

Još jednom SDP konstatuje da su rascjep u vrhu Pozitivne i međusobne optužbe za kriminal i saradnju sa drugim partijama, “pokazale nestabilnost i neozbiljnost te partije za bilo kakvu dalju saradnju na manjinskoj upravi. Zbog tog rascjepa i neozbiljnosti, nosilac liste nije mogao da preuzme odgovornost za dalji angažman”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Umjesto medijskog zabavljanja svakodnevnim saopštenjima, neka u Pozitivnoj, konačno, utvrde ko od njih radi za koga, zašto je sada sukob otvoren, ko je kriminalac u vrhu njihove partije, a ko amnestiran od krivičnih djela, ko je stvarni predsjednik partije i druga pitanja za koja optužuju jedni druge, savjetuju iz SDP-as.

“I neka to riješe  bez SDP-a. Neka održe taj Kongres što prije kako bi javnost znala ko tu partiju void”, zaključuju iz dijela dosadašnje koalicije Evropsko lice Podgorice.

PCG: Još nećemo raskinuti koaliciju

Postupci svakog od nas, bio čovjek ili partija, govore ko za koga radi i ko se za šta zalaže, navodi se u reagovanju Medijskog tima Pozitivne Crne Gore i konstatuje da je nesporno da SDP radi za DPS i da apsolutno nema namjeru da ode od njih.

„Umjesto da prihvatite poštenu ponudu Pozitivne, DF i SNP za demokratsku smjenu vlasti u Podgorici, gdje vam se nudi sve, SDP  se ponižavajuće nudi Đukanoviću. Ostaće upamćeno da je SDP sve odbio i ništa neće samo da bi ih šef režima ponovo prihvatio“, saopštavaju iz PCG.

Kažu da je postojala dobra šansa da Podgorica dobije alternativu i demokratsku vlast, ali da je, na žalost, u posljednjoj fazi dogovora sa svima onima koji žele promjene, SDP-u prifalilo političke hrabrosti.

„Umjesto jeftinih manipulacija i iznalaženja izgovora za nespremnost da smijenite DPS u Podgorici, bolje bi bilo da javno objasnite zašto nećete da ostvarite ono što je bio cilj ELPG - demokratska smjena DPS-a“. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније