Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2013. 19:44 >> 19:34

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Vujanović: Nastaviću sa afirmacijom Crne Gore

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović kazao je danas da će i u narednom mandatu biti posvećen afirmaciji Crne Gore, poboljšanju kvaliteta života svih građana, dobrosusjedskoj saradnji, ekonomskom napretku i ubrzanju integracija u Evropsku uniju i NATO.

On je, u intervjuu Radio Rožajama, izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom svoje izborne kampanje, naglašavajući da je bolji život građana vizija Crne Gore za koju se zalaže.

„Mislim da građani Crne Gore pozitivno cijene ono što sam uradio tokom dosadašnjeg mandata i da očekuju da će se i u narednom periodu nastaviti takva politika. U pitanju je politika afirmacije Crne Gore, ekonomskog napretka, dobrosusjedskih odnosa  i regionalne saradnje", istakao je Vujanović.

Vujanović je izrazio uvjerenje u pobjedu na predsjedničkim izborima 7. aprila.

„Ubijeđen sam da ću pobijediti sa ubjedljivijom razlikom nego na prošlim izborima, jer su prethodnih pet godina pokazali da smo ostvarili mnogo toga, a u narednih pet godina na projektovanim pravcima možemo i moramo da ostvarimo još više“, saopštio je predsjednički kandidat DPS-a.

On je istakao da je veoma zahvalan na podršci Bošnjačke stranke na predsjedničkim izborima.

„Ubijeđen sam da je Bošnjačka stranka iskren i trajan partner DPS-a i tako doživljavam njihovu podršku, naveo je Vujanović.

On je podsjetio da je dobio podršku i ostalih partija manjinskih naroda.

„Pored Bošnjačke stranke, podržale su me albanske nacionalne partije, Hrvatska građanska inicijativa, kao i Matica muslimanska, a uz mene je i Liberalna partija“, istakao je Vujanović, dodajući da očekuje i značajan broj glasova pristalica Socijaldemokratske partije.

Govoreći o kampanji protivkandidata Miodraga Lekića, Vujanović je ocijenio da je u pitanju dosta čudna kampanja, uz stalno ponavljanje jedne iste priče, koja je reducirana u stavovima i bez jasne vizije.

„Lekić nema stav i program, jer pokušava da nađe neku sredinu između Andrije Mandića i Nebojše Medojevića. To je teško, jer se radi o stavovima koji su nespojivi, kazao je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je naveo da se Lekić odlučio za krajnje negativnu kampanju.

„U toj kampanji veoma često i intenzivno vrijeđa brojne ljude iz DPS-a.  To radi na način koji je bez ikakvih argumenata i koji pokazuje da je Lekić u negativnoj kampanji prepoznao svoj interes. Nikada negativna kampanja u Crnoj Gori nije prolazila i zato mislim da on vrlo efikasno radi na svojoj političkoj šteti“, saopštio je Vujanović, dodajući da mu je žao što se Lekić opredijelio za takvu vrstu kampanje.

,,Sa Lekićem se bavim sporadično, odnosno pokušavam da razjasnim ono što je bitno za crnogorsku javnost u njegovim stavovima, ali on nema stavova i ne daje odgovor ni na jedno pitanje koje sam od njega tražio ili su ti odgovori potvrda onog što tvrdim – da on nije u stanju da saopšti stav i da on nema svoju viziju Crne Gore. On je u Crnoj Gori bio rijetko i kratko i on prosto ne poznaje Crnu Goru“, naveo je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je istakao da će i dalje voditi pozitivnu kampanju.

Predsjednički kandidat DPS-a je kazao da je Crna Gora, kada je u pitanju saradnja sa susjedima, primjer u regionu, a prepoznata je i kao pouzdan partner međunarodnih organizacija.

„Crnu Goru u narednom periodu vidim kao državu  sa  atraktivnijim ambijentom za  investiranje, sa više radnih mjesta, boljim platama i penzijama“, istakao je Vujanović.

Izrazio je očekivanje da će evropske integracije u narednom periodu ići još boljom dinamikom, jer se Crna Gora pokazala kao pouzdan partner.

Vujanović je istakao da Rožaje imaju niz izuzetnih ekonomskih resursa koje treba u potpunosti staviti u funkciju, a sve zarad boljeg kvaliteta života.

On je pozvao građane Rožaja da iskoriste mogućnosti Investiciono-razvojnog fonda, Ministarstva poljoprivrede i MIDAS programa, kako bi obezbijedili porodično preduzetništvo.

Vujanović je kazao da šanse za razvoj Rožaja, prije svega, vidi u šumskoj industriji i poljoprivredi, a za razvoj preduzetništa u tim oblastima od  velikog značaja može biti i pomoć međunarodnih organizacija, kao što je TIKA iz Turske, koja je u razvoj Rožaja do sada već investirala 1,6 miliona eura.

Istakao je da je za razvoj čitavog sjevera Crne Gore, pa i Rožaja, važna i rekonstrukcija aerodroma u Beranama.

„Taj aerodrom je važan i za Rožaje, jer bi se omogućilo da se brojna dijaspora Rožaja u Turskoj i Zapadnoj Evropi lakše konektuje sa svojim zavičajem“, saopštio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније