Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2014. 14:52 >> 14:54

PODGORICA

SNP dolazi na sjednicu Skupštine

Odbornici SNP-a prisustvovaće nastavku konstitutivne sjednice Skupštine Glavnog grada, odlučeno je na današnjoj sjednici odborničkog kluba te partije. Odbornički klub Pozitivne o tome će odlučiti večeras.

“Zbog brojnih nezakonitosti u pravnoj proceduri, te nedemokratskog ponašanja, klub odbornika SNP-a odlučio je da prisustvuje sjutrašnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, kako bi takav stav javno saopštili. Motivisani smo činjenicom da je nepoštovanje Poslovnika i Zakona o izboru odbornika do te mjere jasno da to želimo građanima i odbornicima javo da saopštimo” poručio je, u izjavi za Antenu M, predsjednik kluba odbornika SNP-a Vladimir Vujović. 

U Pozitivnoj još, međutim, nijesu odlučili o dolasku, kazala je tom radiju Azra Jasavić. Jasavić objašnjava da je na nedavnoj sjednici gradskog odbora Pozitivne jedna od tačaka dnevnog reda bila i bojkot lokalnog parlamenta. 

“Tada smo o toj temi raspravljali, zaključak, međutim nijesmo donijeli. Večeras će, takođe, biti sjednica, a tema će biti bojkot ili ne lokalnog parlamenta. Javnost ćemo o odluci obavijestiti tokom dana", zaključila je Jasavić.

Iz DF-a je ranije saopšteno da njihovi odbornici zbog, kako navode, izborne prevare građana Glavnog grada, neće prisustvovati. 

Sjutra bi, u nastavku konstitutivne sjednice, Skupština trebalo da izabere svog predsjednika i sekretara. Na sjednici parlamenta Glavnog grada 24. juna verifikovani su odbornički mandati osvojeni na izborima 25. maja.

Koalicija oko Demokratske partije socijalista je na izborima u Podgorici osvojila 29 mandata, Demokratski front 17, Socijalistička narodna partija osam, a koalicija Evropsko lice Podgorice, koju su činili Socijaldemokratska partija i Pozitivna Crna Gora, pet mandata.

DPS i SDP dogovorile su se da formiraju vlast u Podgorici. Prema tom dogovoru, gradonačelnik Podgorice biće Slavoljub Stijepović iz DPS-a, a predsjednik Skupštine predstavnik SDP-a Đorđe Suhih. 

Lider DF Miodrag Lekić, koji je kao najstariji odbornik, predsjedavao sjednicom podnio je kasnije ostavku na odbornički mandat.

Sekretar podgoričkog parlamenta Slavka Maraš ranije je rekla da nastavkom prve sjednice Skupštine Glavnog grada, do izbora njenog predsjednika, treba da predsjedava odbornik koga odrede političke partije koje su potpisale Koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti.

Maraš je objasnila da je najstariji odbornik u Skupštini, Dragutin Klikovac najavio da neće prisustvovati nastavku prve sjednice, što, kako je rekla, ne mijenja činjenicu da je on i dalje najstariji odbornik u parlamentu i da, dok je u mandatu, drugi ne može kao najstariji predsjedavati sjednicom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније