Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 09. 2014. 10:39 >> 10:37

KRIVOKAPIĆ U SAD-U

Demokratsko sazrijevanje ključ integracija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, tokom posjete Sjedinjenim Američkim Državama, susreo se sa liderom Demokratske stranke u Predstavničkom domu i bivšom predsjednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

 

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio Pelosi na kontinuitetu međusobnih susreta koji datiraju od 2007. u vrijeme kada je ona bila predsjednica Predstavničkog doma SAD.

On je takođe iskazao zahvalnost sagovornici što svojim velikim političkim autoritetom snažno podržava Crnu Goru u realizaciji njenih strateških političkih ciljeva, prije svega priključenja NATO alijansi. Na sastanku je obostrano ocijenjeno da je proces daljeg demokratskog sazrijevanja koji se prvenstveno ogleda u jačanju vladavine prava od suštinske važnosti za dostizanje ključnog evroatlantskog cilja.

"Pelosi se tokom razgovora interesovala i za gledišta Krivokapića vezano za aktuelne bezbjednosne izazove, u prvom redu ukrajinsku krizu. Krivokapić je informisao o svojima aktivnostima tokom predśedavanja PS OEBS i uspostavljanja dijaloga između ruskih i ukrajinskih parlamentaraca, te istakao da će na novoj poziciji u ovoj organizaciji nastaviti da doprinosi uspostavljanju povjerenja kroz intenziviranje parlamentarnih kontakata između dvije delegacije", navodi se u saopštenju.

Krivokapićje u Vašingtonu učesvovao na parlamentarnom obavještajno-bezjednosnom forumu. Forum organizuje američki kongres i tim povodom je organizovan prijem za učesnike skupa koji je priredio predsjednik Predstavničkog doma Džon Bener.

Na forumu na kojem su prisutvovali predsjednici parlamenata kao i parlamentarci iz više evropskih država govorilo se o parlamentarnim mehanizmima kontrole nad radom obavještajnog sektora u SAD koju sprovodi Kongres, kao i o globalnim bezbjednosnim prijetnjama u svijetlu aktuelnih dešvanja u Siriji i Iraku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније