Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 03. 2013. 09:56 >> 09:56
6

DRŽAVNI SIMBOLI

Husović: Pored hrišćanskih i naša obilježja

Lider Bošnjačka stranke Rafet Husović rekao je da Bošnjacima ne smetaju hrišćanska obilježja ali da žele i svoja.

„Ja očekujem da dopuna zakona o simbolima definiše neke stvari. Nama ne smetaju apsolutno hrišćanska, vjerska obilježja, ali smo htjeli da imamo i svoja. Kada se krene u tu priču imaćemo sigurno jasan stav“, rekao je Husović Anteni M.

Prije nekoliko dana poslanik SDP-a , Džavid Šabović, rekao je da bi sa zastave i grba Crne Gore trebalo ukloniti hrišćanska obilježja, jer ih ne doživljavaju svi građani kao svoju.

Na izjavu Šabovića je reagovao politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, koji je poručio da se o izmjenama simbola može raspravljati isključivo u Parlamentu.

Premijer Milo Đukanović je rekao da je zadovoljan izgledom grba i zastave.

Husović smatra da takva izjava ne znači da izmjena neće biti.

"Ja sam shvatio da je premijer saglasan sa tim grbom i zastavom, ali da njemu ne smetaju nikakve inicijative koje neko može, na osnovu zakona, da pokrene. Nijesam gledao ko će nam izaću u susret, mi znamo šta su naši stavovi, a ako oni naiđu na razumijevanje ostalih svakako da će to biti dobar znak“, kazao je Husović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније