Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 03. 2013. 11:00 >> 09:38
6

ĐUKANOVIĆ U BRISELU

VIDEO: Rasmusen - CG ostvarila značajne reforme

Crna Gora je postigla veliki napredak u evroatlantskim integracijama i NATO će nastaviti da pruža snažnu podršku na tom putu, kazao je Generalni sekretar Alijanse Anders fog Rasmusen nakon susreta sa premijerom Milo Đukanovicem u Briselu. Rasmusen je ocijenio da su reforme koje Crna Gora sprovodi veoma ambiciozne i ohrabrio našu zemlju da nastavi sa njima, naročito kada je riječ o vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i reformi sektora odbrane.

Crna Gora je važan partner za Alijansu i važan aspirant za članstvo, kazao je generalni sekretar NATO-a.

EU i NATO integracije Zapadnog Balkana su vizija koju dijelimo, kazao je on i ocijenio da su „crnogorske reforme ambiciozne i na pravom ste putu. Ohrabrujemo vas da tako nastavite , naročito u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i sektoru odbrane. Pred Vama je još posla, ali ste na pravom putu. NATO ostaje otvoren za Crnu Goru, što brže budete sprovodili reforme , prije ćete postati članica Alijanse“, kazao je Rasmusen.

Premijer Đukanović kazao je da je i Vlada Crne Gore te oblasti markirala kao ključne, te da će nastaviti da radi na jačanju podrške građana članstvu u Alijansi.

Predsjednik Vlade u Briselu prisustvuje i zasjedanju Sjevernoatlantskog Savjeta, najvažnijeg političkog tijela u strukturi NATO-a.

 

 

Aleksandra Pavićević, TVCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније