Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2014. 16:01 >> 16:05

VUJANOVIĆ-GOJKOVIĆ

Bliski odnosi biće trajna karakteristika

Maksimalno bliski odnosi biće trajna karakteristika državnih odnosa Crne Gore i Srbije, omogućavajući građanima dvije države intenzivnu komunikaciju, saradnju i prijateljstvo, ocijenio je predsjednik države Filip Vujanović tokom sastanka sa predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika države, Vujanović je iskazao zadovoljstvo posjetom predsjednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković, doživljavajući je potvrdom snažne parlamentarne saradnje, ali i kao vrijedan dokaz maksimalne bliskosti u državnom partnerstvu Crne Gore i Srbije.

Predsjednik je ocijenio vrijednim što su dvije države posvećene projektima infrastrukture, posebno saobraćajne, a u okviru nje rekonstrukciji željezničke pruge Bar- Beograd i izgradnji autoputa Bar-Beograd.

Maja Gojković sasglasila se sa stavom da su Crna Gora i Srbija države koje vezuje izuzetna bliskost i da smo u državnim odnosima postigli maksimum saradnje koju treba nastaviti.

"Ona je ocijenila da je parlamentarna saradnja od posebnog značaja u evropskim integracijama i da u pristupanju Evropskoj uniji dva parlamenta treba intenzivno da razmjenjuju svoja iskustva i vizije djelovanja u ubrzanju evropskih integracija", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније