Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 11. 2014. 11:45 >> 11:41
6

RAĐENOVIĆ OCIJENIO

CG u 1. svjetskom ratu izgubila identitet

Liberalna partija (LP) pozdravila je stav premijera Mila Đukanovića, iznijet na svečanoj akademiji povodom obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata. Đukanović je, između ostalog, tom prilikom rekao da za Crnu Goru i njen narod nije bilo veće tragedije od Prvog svjetskog rata, te da nas je skupo koštala lekcija da najveću cijenu plaćaju najmanji narodi.

 

 

"Stavove iznijete u govoru održanom tom prilikom čekali smo 8 godina tačnije od dana vraćanja nezavisnosti državi Crnoj Gori. Premijer je objektivno ocijenio da za Crnu Goru  nije bilo veće tragedije za njen narod i njenu državu", ocijenio je predsjednik Opštinskog odbora LP Budva, Blažo Rađenović.

Crna Gora je, kako podsjeća, ušla u Prvi svjetski rat da bi “ostala vjerna svojim savezničkim obavezama, principima slobode, nezavisnosti i međunarodnog prava”.

"Ovim ratom izgubili smo kulturni i državni identitet. Da ne bi kvario svečanost premijer je kazao da ne želi da upire prst u one koji nijesu prestali da krivotvore istoriju. Od ovih događaja prošlo je 100 godina a na budvanskim gradskim vratima i dalje stoji ploča sa čijom se lažljivom sadržinom i dalje istinoljubivi Crnogorci moraju nadvikivati", istakao je Rađenović.

On je pozvao Ministarstvo kulture Crne Gore da u skladu sa stavovima koje je premijer izrekao na svečanoj akademiji uredi gradske bedeme i skine ploču kao i svaku drugu koja degradira izgled starog grada.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније