Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 01. 2015. 08:10 >> 08:05
6

LEKIĆ SAOPŠTIO

Ne prelazim u Građanski pokret

Lider Demokratskog fronta, Miodrag Lekić poručio je da ne prelazi u Građanski pokret, navodeći da je inicijativa za formiranje prelazne vlade akt javne odgovornosti.

 

„Narodni bunt je legitiman i logičan odgovor na nepodnošljivu degradaciju života crnogorskih građana. I taj bunt će se neminovno jednog dana dogoditi“, rekao je Lekić za Dan.

On je odbacio spekulacije da prelazi u Građanski pokret.

„Već sam to jasno i javno rekao, ali ako treba ponoviću. Ne prelazim u Građanski pokret“, rekao je on.

Na pitanje kako komentariše što je jedan od lidera Građanskog pokreta, Dritan Abazović bio na večeri sa Hašimom Tačijem, Lekić je odgovorio da njemu nije poznato da je poslanik Abazović saradnik šefa kosovske diplomatije.

„Uostalom, svi mi preuzimamo javnu odgovornost za javne poteze i izbore koje činimo, pa to važi i za gospodina Abazovića. Što se tiče posjete gosta sa Kosova koje je crnogorska vlada priznala kao državu, vidim primarno crnogorskog premijera kao režisera nastalog zapleta, odnosno posjete “, naglasio je Lekić.

Lekić je odgovarajući na pitanje ima li BiH legitimno pravo da kroz međunarodnu arbitražu traži od Crne Gore Sutorinu, kazao da ta iznenadna inicijativa iz krugova u BiH, koja ipak nije zvanično i državno institucionalizovana, sadrži mnoge bizarnosti.

„Od pravno istorijske neutemeljenosti, pa do potencijalne kontraproduktivnosti za samu BiH. Siguran sam da i na međunarodnom planu vlada neprijatno iznenađenje da je zemlja koja je iskustveno doživjela mnoge pretenzije sa strane na svoju teritoriju, zemlja koja ima ogromne probleme, pa i one elementarne u svom unutrašnjem funkcionisanju, odjednom i bez valjanih argumenata proklamuje, ništa manje nego teritorijalne pretenzije prema drugoj državi, dakle Crnoj Gori. Zato je za očekivati da se krugovi koji su pokrenuli ovu inicijativu što prije povuku u interesu same Bosne i Hercegovine“, dodao je on.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније