Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 02. 2015. 11:34 >> 11:28

PAKE NA BOŽAJU

Regionalna saradnja prioritet EK

Regionalna saradnja i povezanost jedan je od ključnih prioriteta Evropske komisije, saopšteno je tokom posjete direktora za Zapadni Balkan pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Žana-Erika Pakea, graničnom prelazu Božaj.

 

Pake je sinoć na početku svoje prve posjete Crnoj Gori obišao granični prelaz sa šefom Delegacije EU, Mitjom Drobničom i predstavnicima ministarstava unutrašnjih i vanjskih poslova.

Iz Delegacije su naveli da je jedan od razloga za obilazak graničnog prelaza Božaj je i projekat prekogranične saradnje u okviru kojeg će u drugoj polovini ove godine početi rekonstrukcija graničnog prelaza Božaj, za koju će EU obezbijediti milion eura, sa ciljem da se riješi problem saobraćajnih gužvi na tom pojasu.

„Pripremni radovi na obje strane granice na ovim poslovima su u toku. U okviru istog projekta prekogranične saradnje, EU finansira i izgradnju novog zajedničkog graničnog prelaza Grabom – Zatrijebačka Cijevna u iznosu od 500 hiljada eura. Radovi na albanskoj strani će omogućiti putne veze do oba prelaza. Vrijednost finansijskog doprinosa EU je ista i na teritoriji Albanije. Izgradnjom novog zajedničkog graničnog prelaza Grabom – Zatrijebačka Cijevna, značajno će se smanjiti vrijeme putovanja od Podgorice do područja koja gravitiraju Plavu i Andrijevici“, navodi se u saopštenju.

Taj projekat je ukupne vrijednosti 3,6 miliona eura (od kojih je EU obezbijedila po 1,53 miliona za obje zemlje korisnice) a ima za cilj da poboljša regionalnu povezanost i predstavlja primjer male investicije sa velikim ekonomskim značajem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније