Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 04. 2013. 11:11 >> 13:32
3

PORUKA OPOZICIJI

VIDEO: Đukanović - Razgovarajmo i o izborima

Predsjednik Vlade Milo Đukanović saopštio je kako je Vlada spremna da rješava sva politička pitanja, sa svim subjektima društva, uključujući i protekle izbore. Đukanović je to saopštio u Skupštini, na Nacionalnoj konferenciji o evropskoj integraciji Crne Gore.

Đukanović je kazao i da projekat Nacionalne konvencije na svojevrstan način simbolizuje demokratski razvoj Crne Gore i njen progres u evropskoj integraciji.

„Dijalog i kompromis i konsenzus na ključnim razvojnim i drugim važnim pitanjima formula su uspjeha modernih evropskih društava. Mi smo izabrali taj put i tu politiku. Zato su nam dragocjena iskustva posebno novih članica EU, kao što je Slovačka“, poručio je Đukanović.

Đukanović kaže da su se predstavnici NVO sektora i drugih subjekata pokazali kao konstruktivni partneri koji su pružili mjerljiv doprinos i izgradnji, i funkcionisanju pregovaračkog okvira Crne Gore.

Dobru saradnju najbolje ilustruje i podatak da je civilni sektor zastupljen sa jednom trećinom među nešto više od hiljadu članova, imenovanih u 28 radnih grupa za pregovore po pojedinim poglavljima pravne tekovine.

„Bez obzira na postojeću krizu, ideja ujedinjene Evrope ostaje kao neupitna vizija izvjesno bolje budućnosti. To je imperativ koji nas sve obavezuje kao odgovorne građane Evrope. Mi u Crnoj Gori smo čvrsto riješeni da očuvamo stabilne uslove za reforme, za izgradnju efikasnijih institucija i društva vladavine prava“, poručio je Đukanović.

Na Nacionalnoj konvenciji  šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič rekao je da EK očekuje konstruktivan dijalog u Crnoj Gori.

 

" Potrebno je sprovođenje reformi, a ključno je sudstvo. U tom kontekstu EU će nastaviti da insistira na jačanju nezavisnoti sudstva u skladu sa preporukama Venecijanske komisije", poručio je Drobnič.

Drobnič je poslanike pozvao na saradnju.

"Očekuje se da napravite viziju napretka u vladavini prava, posebno u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", saopštio je Drobnič.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je da evropski put nije lak, i da je za njegovo uspješno sprovođenje potrebna sinergija građana institucija i javnosti.

 

On je kazao da u demokratiji nema zauvijek dostignutih vrijednosti i pobjeda koje se zauvijek slave, navodeći da je tako i sa dostignućima u evroatlantskim integracijama.

„Brojevi 23 i 24 najpoznatiji su u Crnoj Gori, a 24 je nekako više u skladu sa našom tradicijom. Za slobodu i pravdu i bezbjednost znali smo da se borimo a sada ćemo morati i za pravosuđe i temeljna prava“, kazao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније