Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 05. 2015. 16:31 >> 16:26
47

MANDIĆ NIKOLIĆU

"Srbi u CG brutalno diskriminisani"

Srbija će brinuti o svim pripadnicima srpskog naroda, gdje god oni žive, i kroz saradnju sa državama u kojima postoje Srbi obezbijediće maksimalnu zaštitu prava sunarodnika, u skladu sa najvišim evropskim standardima, istakao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa predsjednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem. Lider NOVE tvrdi da su Srbi u Crnoj Gori brutalno diskriminisani.

"Od vremena razbijanja zajedničke države Srbije i Crne Gore srpski narod u Crnoj Gori je izložen brutalnoj diskriminaciji i na njega se vrši stalni pritisak kako bi odustao od vlastitog nacionalnog i jezičkog identiteta",  rekao je Mandić predsjedniku Srbije.

Lider NOVE je kazao da se srpski narod u Crnoj Gori posvetio borbi za puko preživljavanje i biološki opstanak.

"Dug se uvećava iz sata u sat, glad kuca na vrata najvećem broju porodica, a više gotovo da i ne postoje resursi koje bi  crnogorska vlast mogla prodati i kupiti kakav takav socijalni mir'', naglasio je Mandić.

Nikolić je rekao da će Srbija brinuti o svim pripadnicima srpskog naroda, gdje god oni žive, i kroz saradnju sa državama u kojima postoje Srbi obezbijediće maksimalnu zaštitu prava sunarodnika, u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Predsjednik Srbije je najavio da će tokom Samita "Brdo Brioni proces" u Budvi, posebnu pažnju posvetiti srpskom narodu u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније