Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 05. 2015. 18:39 >> 19:36
6

OPOZICIJA DF-U

Ozbiljni protesti traže ozbiljne pripreme

Iz Pozitivne Crne Gore, Građanskog pokreta URA i DEMOS-a poručuju da se smjena vlasti, ne može ostvariti bez zajedničke akcije i saradnje cijele opozicije, što kako kažu trenutno nije slučaj.

Podsjetimo predsjednik NOVE, jednog od konstituenata DF-a pozvao je ostatak opozicije da se jasno izjasni o tome da li će se pridružiti protestima koje planira Front.

Funkcioner Građanskog pokreta URA-a Dritan Abazović kaže da će tokom sljedeće sedmice na organima partije donijeti zajednički stav o protestima, ali ipak smatra da u ovom momentu nijesu dobar potez

"Protesti su legitimno demokratsko sredstvo i ne mogu se isključiti ni u jednom društvu. Međutim, opšti protesti, o kojima se najčešće govori u medijima, morali bi da imaju neki jasan plan, jasan cilj, opšti dogovor, neku ljestvicu ispod koje se neće prestajati sa protestima. Ja nijesam siguran da su u ovom momentu ti uslovi ispunjeni" ,kazao je Abazović za Radio Antena M.

On je mišljenja da u ovom trenutku opšti protesti nijesu realna opcija.

"Nijesam siguran da su ispunjeni svi uslovi da bi se krenulo u opšte proteste. Ukoliko zaista budemo željeli da pravimo proteste, ukoliko zaista budemo željeli da ti protesti imaju efekta, da uradimo nešto što je uradila opozicija u Makedoniji, onda takav angažman zahtijeva i veću ozbiljnost i veći angažman i kvalitetniju pripremu", zaključio je Abazović.

Goran Tuponja iz Pozitivne kaže da u toj stranci protesti u ovom trenutku nijesu tema.

"Posvećeni smo ostvarenju našeg političkog programa i organizaciji predstojećeg Kongresa stranke. O protestima koje DF već nekoliko mjeseci najavljuje znamo iz medija. Tim i takvim medijskim pozivima se nijesmo bavili niti imamo namjeru. To nije ozbiljno, pa zato ne bih dalje ni komentarisao", kazao je Tuponja za Radio Antena M.

Goran Danilović iz DEMOS-a kaže da se ozbiljno okupljanje opozicije i naroda oko jednog cilja ne može i ne treba raditi preko medija.

"I ranije smo kazali da DEMOS onoga trenutka kada bude pozvan na razgovore reći će i svoj stav o njima. I dok smo se bavili politikom u nekim drugim političkim subjektima imali smo vrlo precizne stavove da o krupnim političkim projektima koje treba da organizuje opozicija, a da oni okupe narod, ne treba raspravljati preko medija. Uvažavajući svaku ideju, smatramo da ukoliko se dogovaramo preko medija, nećemo mnogo zainteresovati javnost i nećemo mnogo uraditi za vlastite planove. Postoji način na koji se određene stvari rade. Naravno, mi ćemo se rado odazvati svakoj ozbiljnoj inicijativi", kazao je Danilović.

Iz SNP-a ranije su saopštili da je neophodno organizovati zvanični sastanak na kom bi se raspravljalo o pokretanju građanskih protesta protiv vlasti.

Podsjetimo, lider NOVE juče je saopštio da sastanci i uslovljavanje ostatka opozicije kako bi učestvovali u protestima nijesu dobar put za ostvarenje cilja.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније