Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina ]

04. 09. 2015. 08:46 >> 08:36

PRIVATIZACIJA

Početna cijena za Tanjug 380,4 hiljade

Agencija za privatizaciju Srbije ponovno je oglasila prodaju kapitala Novinske agencije Tanjug po početnoj cijeni od 380,47 hiljada eura, što je 50 odsto procijenjene vrijednosti kapitala te medijske kuće u vlasništvu države Srbije.


Rok za dostavljanje ponuda za učestvovanje u javnom nadmetanju za kupovinu kapitala Tanjuga je 5. oktobar, a ponude će biti otvorene 7. oktobra.

Prethodni poziv za prodaju kapitala Tanjuga bio je neuspješan, jer nije stigla nijedna ponuda, prenosi Biznis.ba.

Prvi javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju Tanjuga objavljen je krajem jula, a rokovi za dostavljanje ponuda su nekoliko puta produžavani. Srbija prodaje 100 odsto udjela u vlasništvu u Tanjugu čija je vrijednost kapitala procijenjena na 760,94 hiljade eura.

Pravo na učestvovanje u tom postupku imaju domaći i strani pojedinci i kompanije, kao i konzorcijumi.

Izmjenama Zakona o javnom informisanju i medijima, rok za privatizaciju medija u kojima Srbija i lokalne samouprave imaju vlasništvo, produžen je do 31. oktobra, a prvobitno je bio 1. septembra.

Ukoliko mediji do tada ne budu prodati, njihove dionice će biti besplatno podijeljene sadašnjim i bivšim zaposlenima

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније