Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Anadolija

04. 10. 2015. 23:05 >> 22:53

VOZILA ZA IZNAJMLJIVANJE

Skoplje: Razgledanje znamenitosti iz elektromobila

Gradonačelnik Skoplja, Koce Trajanovski i direktor Javnog preduzeća Gradski parking Borče Jakimovski, danas su promovisali nove automobile na električni pogon i personalne transportere za iznajmljivanje.

“Riječ je o sedam novih elektromobila i pet novih elektrotrotineta koji će biti stavljeni na raspolaganje građanima i služiće za turističko razgledavanje znamenitosti grada. Iznajmljivanje ovih automobila vršiće se na punktu gradskog parkinga na trgu Makedonija, po cijeni od 50 denara (0,80 eura) za kartu, dok će cijena karte za iznajmljivanje elektrotrotineta biti 100 denara (1,60 eura) za sat vremena“, kazao je skopski gradonačelnik Trajanovski.

Novi automobili imaju retro izgled i isti imaju četiri mjesta za sjedenje, a sa jednim punjenjem baterije mogu preći od 50 do 70 kilometara.

“Elektromobili i elektrotrotineti su spremni i odmah se mogu koristiti”, izjavio je Jakimovski.

Pored novih elektrovozila, svim posjetiteljima za turističko razgledavanje grada na raspolaganju su i dodatnih pet elektromobila i deset elektrobicikala koje je Grad Skoplje nabavio prošle godine.

Ove godine Grad Skoplje je nabavio pet elektroskutera za potrebe administracije, čime je ptamošnja lokalna samouprava postala prva u zemlji koja je nabavila takav tip vozila.

Ovim je napravljen prvi korak ka elektromobilnosti u Skoplju sa primjenom novih tehnologija, kretanju sa nula emisija štetnih gasova, čistijoj i zdravijoj životnoj sredini i smanjenju troškova za održavanje.

Za potrebe vlasnika elektromobila, na teritoriji grada Skoplja u funkciji su dvije stanice za punjenje električnih vozila.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније