Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta

26. 12. 2015. 12:10 >> 11:59
43

PREDIZBORNI KURS?

Nikolić: CG nam ne uzvraća prijateljstvom

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je da Crna Gora ne uzvraća prijateljskim odnosom na prijateljstvo Srbije. On je rekao da takvo ponašanje Podgorice ne mijenja odnos zvaničnog Beograda prema njoj.

Povodom reagovanja državnog vrha Crne Gore na njegovu izjavu da Crna Gora izborom da bude dio EU i NATO "svjesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka", Nikolić je za tabloid Kurir rekao da nije promijenio svoje stavove o Crnoj Gori.

"Komentarisao sam kako se odnose prema srpskom narodu, prema svjetskoj situaciji, u kojoj se isključivo stavljaju na jednu stranu, a da bi to ostvarili, donose odluke koje su direktno suprotstavljene interesima Srbije, kao što je glasanje u Unesku", rekao je Nikolić.

On je naglasio da takvo ponašanje Crne Gore ne mijenja odnos Srbije prema njoj.

"Samo kažem šta mislim da nije dobro u njihovom odnosu prema Srbiji. Neću se ljutiti i ako od njih saznam da je Srbija načinila neku grešku. Mi svoje greške ispravljamo, a oni sami vode svoju politiku, pa neka riješe", rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, od Srbije nikome u regionu ne prijeti opasnost, pa ni Crnoj Gori.

"Samo bih volio da na naše prijateljstvo bude uzvraćeno prijateljstvom, a očigledno nije. Nijesam oćutao ni drugima, pa neću ni njima", rekao je Nikolić.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović, reagujući na Nikolićeve ranije opaske o Crnoj Gori rekao je da predsjednik Srbije "brzo mijenja stavove", dok je premijer Crne Gore Milo Đukanović izrazio čuđenje i saopštio da je "u pitanju neki novi ton sa jedne visoke državne adrese u Beogradu".

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније