Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 02. 2016. 09:09 >> 08:55
7

DVOGODIŠNJI DJEČAK

Nakon obdukcije znaće se uzrok smrti

Nalazi obdukcije koji bi trebalo da pokažu uzrok iznenadne smrti dvogodišnjeg dječaka u jednom beogradskom vrtiću još nijesu završeni, a čim budu gotovi biće predočeni porodici i javnosti.

Dvogodišnji dječak nije se juče probudio u vrtiću, a reanimaciju su pokušale i medicinske sestre u toj ustanovi i ljekari Dječje univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Pedijatar u toj klinici Snežana Rsovac rekla je za RTS da postoje različiti faktori koji mogu dovesti do iznenadne smrti djeteta, uključujući skrivene zdravstvene simptome, ili gušenje u snu.

"Razlog iznenadne smrti kod djece koja nijesu imala evidentne zdravstvene probleme često ostane nerazjašnjen. U malom broju slučajeva mi uspijemo da dokažemo šta je razlog takvog ishoda", kazala je Rsovac.

Prema njenim riječima polovina djece koju je zadesila iznenadna smrt imala je neki skriveni rizičan faktor koji nije bio poznat. Ona je dodala da sindrom iznenadne smrti nije rijedak, ali da se češće javlja kod odojčadi, djece mlađe od godinu dana.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније