Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ tanjug.rs ]

30. 04. 2016. 18:22 >> 18:05
7

KITAROVIĆ PORUČILA

Ne blokiramo Srbiju, da ispune uslove EU

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, govoreći o odnosima sa Srbijom, da "ono što Hrvatska traži nije nikakvo bilateralno pitanje, nego pitanje ispunjavanja pristupnih kriterijuma", istih onih koje je i sama Hrvatska morala da ispuni.

Upitana da li Hrvatska namjerava da blokira Beograd u evropskom pristupnom procesu, ona je u intervjuu za "Jutarnji list" rekla da tu nije riječ o blokadi.

Dodala je i da hrvatska diplomatija ima zadatak da objasni EU da nije riječ o sporu između Hrvatske i Srbije, nego o tome da Srbija mora da usvoji evropske standarde, prenijela je Hina.

Grabar Kitarović je, takođe, rekla da ove godine ne ide ni u Jasenovac niti u Blajburg, jer ne želi da učestvuje u ideološkim podjelama.

"Ne želim kao predsjednica participirati u daljem intenziviranju ideoloških podjela, želim to završiti, jer smatram da politikanstvo oko Jasenovca i Blajburga ponovo viktimizira njihove žrtve. Žrtve zaslužuju dostojanstvo, pijetet i mir", istakla je Grabar Kitarović u intervjuu za "Jutarnji".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније