Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 05. 2013. 10:03 >> 10:04

O PRIMJENI SPORAZUMA

Vestervele stiže u Beograd i Prištinu

Šef njemačke diplomatije Gvido Vestervele dolazi danas u Beograd, nakon čega će otputovati i u Prištinu, kako bi obje strane ubijedio u neophodnost brze i održive primjene briselskog sporazuma.

 

 Vestervelea će večeras na beogradskom aerodromu dočekati prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, a potom će dvojica zvaničnika održati konferenciju za novinare, saopšteno je iz kabineta vicepremijera.

Beogradski mediji su prenijeli da će Vučić i Vestervele danas imati i radnu večeru, a "Večernje novosti" saznaju da će na stolu biti dvije ključne teme - pitanje državljanstva i ličnih dokumenata za Srbe na Kosovu.

Od ishoda razgovora o ova dva pitanja zavisi da li će biti otvorena vrata za konačni dogovor oko plana implementacije briselskog sporazuma, a samim tim i za dobijanje datuma za pregovore sa EU, prenosi list, pozivajući se na diplomatske izvore.

Druga stanica Vesterveleove posjete biće Priština, gdje će se u ponedjeljak sastati s Tačijem i sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније