Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

04. 08. 2016. 14:13 >> 13:53
7

"NEREALNE ŠANSE ZA POBJEDU"

Pusić odustala od kandidature za sekretara UN

Bivša ministarka vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić odustala je od kanidature za generalnog sekretara UN, saopštila je Hrvatska narodna stranka.

“Nakon prvog kruga glasanja u Savetu bezbednosti UN postalo je jasno da će izbor novog generalnog sekretara ići u smeru kandidata iz same organizacije – osobe koja radi ili je radila u UN“, navela je Pusić, prenose Večernje novosti.

Kako je navela, smatra da su nakon prvog kruga tajnog glasanja njene šanse za tu funkciju nerealne.

“Iz tog razloga povlačim svoju kandidaturu za mjesto generalne sekretarke UN i neću učestvovati u daljim aktivnsotima vezanim za taj izbor“, navela je ona.

Ona se zahvalila Vladi Zorana Milanovića koja ju je predložila i kolegama iz HNS.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније