Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

27. 03. 2022. 13:47 >> 13:48
7

PUSIĆ PORUČILA

Kraj koketiranju s Rusijom, Srbija da odluči gdje je

Bivša ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić ocijenila je danas da je, zbog ruske agresije na Ukrajinu, "došao kraj koketiranju sa Rusijom", kao i da Srbija mora da odluči gdje će se politički svrstati.

"U svakom slučaju, bez obzira ko je na vlasti, Srbija pripada Evropi. Ona je njen dio. Ona nije ruska gubernija. Bliži se kraj koketiranja sa Rusijom, došlo je vrijeme da se izbrojimo, da vidimo gdje se ko politički misli svrstati. Srbija mora odlučiti", kazala je Pusić u intervjuu za vojvođanski portal Autonomija.

Prema njenim riječima, Srbija u ovom trenutku "ostaje ključna ruska baza" na Zapadnom Balkanu.

"Rusija je i do sada koristila Srbiju ili određene političare u Srbiji za ostvarenje vlastitih političkih i drugih ciljeva, čime je, u smislu destabilizacije regije, upravo u toj zemlji bila najvidljivije i najaktivnije prisutna. Naravno, i Milorad Dodik je važan instrument u ruskim rukama, ali Srbija ostaje ključna ruska baza", ocijenila je Vesna Pusić.

Dodala je da proruski političari u Srbiji i na Zapadnom Balkanu danas svjedoče činjenici da su ljudi za koje su do juče vjerovali da su svemoćni i nedodirljivi, poput ruskog predsjednika Vladimira Putina, dobili prilično oštre sankcije Zapada, te da na vidiku nema opcije kako da ih se oslobode.

"Rusija se na duži rok isključila iz svetskog poretka. Dok je Putin na vlasti, Rusija se neće tamo vratiti", poručila je Pusić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније