Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

09. 09. 2016. 09:10 >> 08:52
14

NAUČNI SKUP SPC

Vaseljenski patrijarh u Zagrebu, pa Jasenovcu

Patrijarh vaseljenski Vartolomej stiže danas u Zagreb, gdje će se, uz učešće na naučnom skupu SPC o holokaustu, sastati i s odlazećim premijerom Hrvatske Tihomirom Oreškovićem.

Vlada je saopštila da će uz premijera na sastanku biti i ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Tokom posjete Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj, Vartolomej će otvoriti Naučnu konferenciju pod nazivom "Novomučenici: perspektiva II" koja će biti održana u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji "Katarina Kantakuzina Branković" u Zagrebu.

Kako je ranije saopštila SPC, uz poglavare dvije crkve, Vartolomeja i srpskog patrijarha Irineja, na konferenciji će učestvovati eminentni stručnjaci za problem holokausta, među ostalim i direktor Centra "Simon Vizental" u Jerusalimu Efraim Zurof.

Predviđeno je da patrijarh vaseljenski u petak sa arhijerejima i učesnicima konferencije posjeti područje na kome je bio ustaški logor Jasenovac, a u subotu će zajedno s patrijarhom SPC Irinejom služiti liturgiju u hramu u Jasenovcu.

Najavljeno je i da će patrijarh vaseljenski u subotu osveštati obnovljeni episkopski dvor u Pakracu.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније