Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

04. 11. 2016. 16:52 >> 16:32

TRGOVINA LJUDIMA

Policije Srbije, BiH i Njemačke uhapsile 16 osoba

Policije Srbije, Njemačke i BiH uhapsile su u zajedničkoj akciji ukupno 16 osoba koje su se na području te tri zemlje, kao i Austrije, bavili trgovinom ljudima, posredovanjem i vrbovanjem za međunarodnu prostituciju i pranje novca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Osumnjičeni su da su to radili od početka 2015. do novembra ove godine i procjenjuje se da su ostvarili korist veću od 150.000 eura, navodi se u saopštenju.

U sinhronizovanoj akciji na području više gradova u Srbiji i BIH, uhapšeno je 11 osoba, organizatora i članova te organizovane kriminalne grupe, dok je na području Nemačke, u gradovima Ulm i Minhen, policija privela pet osoba, dodao je MUP.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP- Srbije, na području Beograda i Kule, uhapsila je S.V. (40), T.K. (30) i M.N. (45).

Sumnja se da je državljanin BiH preko članova organizovane kriminalne grupe sa područja Srbije i BiH, organizovao vrbovanje ženskih osoba za prostituciju i seksualnu eksploataciju kroz prostituciju na području Njemačke.

Žene su vrbovane na teritoriji Beograda, Smedereva, Novog Sada, Kule, Sarajeva i drugih gradova u Srbiji i BIH.

Sumnja se da su jdevojke odvožene u Nemačku, gdje je organizator kriminalne grupe, koristeći računarske mreže sa područja BIH i Nemačke, na sajtu www.kaufmich.com, otvarao žrtvama profile.

Na tim profilima je davao njihov opis, jtelesnu građu, seksualne sklonosti, godište, cijene seksualne usluge, fotografije, kao i način i mjesto kontakta radi pružanja seksualnih usluga.

Policija sumnja da su nakon kontakta klijenata na sajtu sa nekom od ženskih osoba, članovi kriminalne grupe o mjestu, vremenu, vrsti i cijeni seksualne usluge obavještavali žrtve putem Vibera ili SMS poruka i od njih dobijali povratne informacije o pruženoj seksualnoj usluzi i zarađenom novcu.

Profili djevojaka na navedenom sajtu su, kako se sumnja, redovno ažurirani eksplicitnim fotografijama i ponudama, a klijenti su nakon pružanja seksualnih usluga ostavljali komentare u vidu utisaka i preporuka za druge klijente.

Postoje osnovi sumnje da su djevojke, ukoliko bi odbile određene seksualne usluge, bile kažnjavane visokim novčanim iznosima ili psihičkom i fizičkom torturom.

Tokom praćenja aktivnosti organizovane kriminalne grupe na području Srbije identifikovane su dvije žrtve trgovine ljudima i više desetina ženskih osoba koje su bile u lancu prostitucije.

Policija je, prilikom pretresanja stana i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni, oduzela veći broj mobilnih telefona i SIM kartica, pištolj bez fabričkog broja, 30 metaka i okvir za pištolj sa 15 metaka.

Osumnjičeni koji su uhapšeni na području Srbije, uz krivičnu prijavu, biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније