Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

13. 11. 2016. 21:03 >> 20:47
3

BEOGRAD I PRIŠTINA

Postigli sporazum o telekomunikacijama

Beograd i Priština postigli su sporazum o telekomunikacijama koji uključuje i nesmetan rad "Telekoma Srbije" na Kosovu. Na osnovu tog dogovora imovina "Telekoma" prenosi se na "MTS d.o.o", ćerku firmu "Telekoma" na Kosovu, potvrđeno RTS-u.

Sporazum osigurava i trocifreni pozivni broj za geografsku oblast Kosova koji će zatražiti Srbija, dok će pozivi između mjesta u centralnoj Srbiji i onih na Kosovu biti tretirani kao međugradski.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je da je postignut dogovor važan i da će se pozitivno odraziti i na odnose sa Prištinom i na odnose sa Evropskom unijom.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo je da je dobro što Srbija nije prihvatila postizanje sporazuma koji nijesu u interesu srpskog naroda i da je Srbiji u interesu da postiže sporazume koji jesu.

"Tim dogovorom o sprovođenju sporazuma iz 2013, odnosno 2015. o telekomunikacijama, kompletna imovina 'Telekoma Srbije' je sačuvana, to se vidi i u saopštenju EU", dodaje Đurić.

Đurić ističe da se sva imovina prenosi na "MTS d. o. o" na Kosovu i Metohiji i da je zvanično vlasništvo MTS-a "Telekoma Srbije".

"Imovina 'Telekoma Srbije' je zvanično trajno sačuvana, kao i bazne stanice i sve drugo. Oni su htjeli da otmu našu imovinu, mi to nijesmo prihvatili, došli smo do nečega što podrazumijeva, i za medije je to važno - da dio digitalnog spektra bude rezervisan za medije na srpskom jeziku. To je važan dogovor, a sigurno će se pozitivno odraziti i na naše odnose sa Prištinom, a i EU", objašnjava Đurić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније