Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: RTS, Objavio: I. P. ]

02. 12. 2016. 18:14 >> 17:52

U SRBIJI

Predsjednički izbori 9. aprila?

Mediji u Beogradu pišu da bi predsjednički izbori mogli da budu održani 9. aprila, ali je zasad izvjesno samo to da, prema Ustavu Srbije, treba da budu raspisani 90 dana prije isteka mandata aktuelnom predsjedniku Tomislavu Nikoliću.

Taj rok, kako kaže kalendar, ističe 3. marta iduće godine.

Tomislav Nikolić je na dužnost predsjednika Srbije stupio 31. maja 2012. godine, nakon izbora početkom tog mjeseca. Predsjednik Republike se bira na neposrednim izborima, tajnim glasanjem.

Ustav Srbije propisuje da izbore za predsjednika Republike raspisuje predsjednik Narodne skupštine 90 dana prije isteka predsjedničkog mandata, tako da se okončaju u narednih 60 dana, u skladu sa zakonom.

Kandidata za predsjednika Republike mogu da predlože registrovane političke stranke, koalicije i grupe građana, ukoliko ga ovjerenim potpisima podrži najmanje 10.000 birača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније