Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

07. 12. 2016. 17:04 >> 16:44
10

IZETBEGOVIĆ TVRDI

"U Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam"

Član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović rekao je danas da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preuveličala broj povratnika iz tzv. Islamske države u BiH, navodeći i da u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam.

Izetbegović smatra da su izjave Kitarović neodmjerene i da bi trebalo više da vodi računa o njima.

On takođe ističe da bi svi lideri u regionu trebalo dva puta da razmisle prije nego što se upuste u komentarisanje situacije i problema u susjednim državama, prenosi Fena.

"I u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam, i Hrvati odlaze na strana ratišta poput ukrajinskog, u Jasenovcu je otkrivena spomen-ploča s nacističkim pozdravom, javnost se čudila nekim fotografijama s ekstremističkim barjacima, pa smo mi iz BiH izbjegavali da takve pojave komentarišemo. Nadam se da će predsjednica Grabar-Kitarovic ubuduće postupiti tako, odnosno brinuti o vlastitom dvorištu, a nama prepustiti brigu za naše", kazao je Izetbegović.

On zamjera Grabar-Kitarović da je pokazala nepoštovanje prema Bosni i Hercegovini i njenom rukovodstvu, kaže Izetbegović i dodaje da nije dobro BiH nazvati neemancipovanom zemljom, komentarisati odjevanje Bošnjaka i Bošnjakinja, preuveličavati problem tzv. islamskog ekstremizma u BiH, recimo dodavati dvije nule na broj povratnika sa stranih ratišta...

"Sa sirijskog ratišta se vratilo 46 osoba iz BiH dakle, par desetina, a ne par hiljada kako je to ustvrdila predsjednica Hrvatske. U prošloj godini nije zabilježen nijedan odlazak na strano ratište iz BiH. Naše službe sigurnosti aktivno se i uspješno nose s ovim problemom, razmjenjuju podatke i iskustva s nadležnim službama, uključujući i one u Hrvatskoj", rekao je Izetbegović, navodi Fena.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније