Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta/Tanjug [ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2017. 14:29 >> 14:05

U SPS-u

Dačić: Nema raskola oko podrške Vučiću

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić negirao je danas da u toj stranci postoji raskol oko pitanja podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije i dodao da je na svim stranačkim organima izražena snažna podrška zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

Na konferenciji za novinare u sjedištu stranke Dačić je uputio izvinjenje članici Glavnog odbora Plamenki Laćarac zbog toga što na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora nije vidio da se protivi podršci Aleksandru Vučiću, ali je dodao da nijesu tačna tumačenja medija da u toj stranci postoji raskol.

Odgovarajući na pitanje da li njegova motivacija za česte napade na aktuelnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića leži u činjenici da ga vidi kao protivkandidata za premijersko mjesto, Dačić je rekao da predstavnici SPS-a nikada sa Vučićem niijsu razgovarali o tome šta ta partija treba da dobije u zamjenu za podršku.

"Šta ima da priželjkujem nešto što sam već bio. Što se mene tiče da sam ja na mjestu Aleksandra Vučića, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, zato što je htio da skine njegovu glavu", rekao Dačić.

Ljajić: Samo Vučić može da obezbijedi stabilnost

Predsjednik SDPS Rasim Ljajić poručio je danas da će ta stranka podržati Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima i ocijenio da su stabilnost zemlje, ekonomski razvoj i put ka Evropskoj uniji najvažniji, a da ih je moguće ostvariti samo Vučićevim izborom.

Ljajić je na sjednici Gradskog odbora SDPS Beograda rekao da minimum političke korektnosti nalaže da sve stranke vladajuće koalicije stanu iza zajedničkog kandidata, koji će pobijediti i obezbijediti kontinuitet rada, ali i kako bi se spriječila moguća kohabitacija, jer, kaže, već se pokazalo da u Srbiji ne funkcioniše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније