Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ izvor: B92/Tanjug; Objavio: I. P. ]

09. 04. 2017. 08:55 >> 08:30
14

VULIN ODGOVORIO

Nijesu svi Albanci teroristi, ali Ramuš jeste

Srpski ministar rada Aleksandar Vulin pozdravio je stav američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija, koji je ranije doštro osudio izjavu Dauta Haradinaja.

Brat lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja govorio je o etničkom čišćenju Kosova u slučaju da njegov brat bude izručen Srbiji.

"Na dan kada slavimo Ustav Kosova, jedan političar prijeti etničkim čišćenjem. Tako opasnoj retorici nema mjesta u Evropi", napisao je Delavi na Tviteru. 

Vulin je izrazio nadu da će i ostatak međunarodne zajednice osuditi prijetnje etničkim čišćenjem Srba na Kosovu. On je poručio da nijesu svi Albanci teroristi, ali da Ramuš Haradinaj i pripadnici OVK jesu. 

"Zato postoji i sud za zločine OVK. Kako se zove nego etničko cišćenjene kada se pred očima ravnodušnog svijeta protjera 250.000 Srba koji se nikada nisu vratili u svoje gradove i sela", naveo je Vulin u izjavi za Tanjug. 

Kako konstatuje ministar, ko jednom nekažnjeno sprovede etničko čiščenje taj misli da može i da ga ponovi. 

"Kako su Albanci čuvali srpske svetinje videli smo u pogromu 17. marta 2004. kada su spaljeni najznačajniji spomenici Srpske pravoslavne crkve na KiM a protjerano i ono malo Srba koje je preostalo u većim gradovima", naveo je Vulin. 

A kako albanski političari drže riječ, kaže Vulin, "vidimo po izbjegavanju sprovođenja Briselskog sporazuma i izbjegavanju da se formira ZSO". 

"Pozdravljam stav gospodina Delavija i nadam se da će i ostatak međunarodne zajednice osuditi prijetnje etničkim čišćenjem Srba na KiM", naveo je Vulin.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније