Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

15. 05. 2017. 13:47 >> 13:21
12

LJAJIĆ PORUČIO

Haradinaj problem EU, a ne Srbije

Ramuš Haradinaj nije problem Srbije, već Evropske unije i međunarodne zajednice, koja mora reagovati na ovakvu vrstu radikalizma koja se svakodnevno pojavljuje.

To je izjavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Rasim Ljajić.

"Plašim se da ovakve izjave neće ostati samo na njemu, plašim se da će i drugi politički akteri sa Kosova koristiti populizam u predstojećoj kampanji", rekao je on.

Ljajić je kazao da Vlada Srbije svakodnevno reaguje i da su reakcije pragmatične i suzdržane. 

"Vlada reaguje permanentno. Ne možemo čak ni da stignemo toliko da reagujemo koliko Haradinaj proizvodi vijesti. Mi reagujemo hladno i odmjereno, pokazujemo državni pragmatizam i ne smijemo da podlegnemo atmosferi koja se stvara u Prištini", objasnio je on. 

Ljajić je dodao da nije u pitanju samo kampanja, već da je to odraz stanja koje danas imamo na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније