Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 05. 2017. 11:19 >> 10:51
10

ZBOG ODNOSA SA RUSIJOM

Dačić: Male su šanse da budem premijer

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da su "male šanse" da bude novi premijer Srbije, jer, kako navodi, iako je "srpski čovjek", kod Zapada je okarakterisan kao čovjek ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Dačić je za današnji "Alo" rekao da još nije razgovarao sa aktuelnim premijerom i novoizabranim predsjednikom Aleksandrom Vučićem o tome ko će biti novi premijer.

"Očekujem da će se intenzivirati razgovori o budućoj vladi i da će premijer (Srbije Aleksandar) Vučić, kao lider Srpske napredne stranke, koja je okosnica Vlade Srbije, iznijeti svoj predlog za premijera, koji ćemo mi podržati", rekao je Dačić za list "Alo".

Upitan da li će se Vučić možda predomisliti i raspisati vanredne parlamentarne izbore, Dačić je rekao da niko još nije najavio mogućnost prevremenih republičkih izbora, ali da je, ako ih bude bilo, SPS spremna.

Govoreći o nastupu Srba na Kosovu i Metohiji na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, Dačić je kazao da ga "veoma brine činjenica po kojoj će Srbi sa Kosova i Metohije na lokalnim izborima u srpskoj pokrajini nastupiti razjedinjeno".

"Brine me to što će Srbi u nekoliko kolona na izbore, dok su teroristi OVK s Ramušom Haradinajem na čelu napravili jedinstvenu listu", rekao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније