Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

18. 07. 2017. 10:51 >> 10:22
7

PENS SA VUČIĆEM

SAD podržavaju Srbiju u pridruživanju EU

Američki potpredsjednik Majk Pens, koji se u Bijeloj kući sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio je američku podršku naporima Srbije da se pridruži Evropskoj uniji, saopštila je njegova kancelarija, prenio je danas Glas Amerike.


"Dvojica lidera složila su se da su bilateralni odnosu dvije zemlje važni i izrazili želju da prodube partnerstvo između SAD i Srbije", navodi se u saopštenju poslije prve posjete predsjednika Vučića Bijeloj kući od preuzimanja položaja, ali i dolaska nove američke administracije na vlast.

Pens takođe je podržao potrebu za postojanim reformama u Srbiji i dalji napredak u normalizaciji odnosa sa Kosovom, a dvojica lidera razgovarala su i o predstojećem odlasku potpredsjednika Pensa u Podgoricu, gdje će učestvovati na Samitu Jadranske povelje zajedno sa ostalim liderima iz regiona Zapadnog Balkana.

"Potpredsjednik Pens takođe je najavio da će SAD priložiti dodatnih deset miliona dolara Regionalnom stambenom programu, međunarodno finansiranoj zajedničkoj inicijativi Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore , koja obezbjeđuje smještaj raseljnima tokom konflikta u bivšoj Jugoslaviji 1990-ih", zaključuje se u saopštenju potpredsjednika SAD.

Vučić je boravio u dvodnevnoj posjeti SAD gdje je imao niz sastanaka sa američkim zvaničnicima.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније