Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B.

06. 11. 2017. 11:44 >> 13:56
9

BULIĆI TVRDI

Demarkacijom Kosovo izgubilo dio teritorije

Predsjednik kosovske komisije za utvrđivanje granice sa Crnom Gorom Špejtim Bulići izjavio je za RTK da je prikupljeno dovoljno dokaza koji ukazuju da je Kosovo izgubilo dio teritorije trenutnim Sporazumom o razganičenju.

Prema njegovim riječima, dokazi ukazuju da je ovaj proces pogrešno izvršen od strane prethodne komisije.

Bulići nije iznio detalje o kojim je dokazima riječ, ali je iznenađen zbog toga što prethodna komisija nije tražila informacije iz Hrvatske i Slovenije.

"Pored faktografskog materijala koje već posjeduju kao i informacije sa terene, primijećeno je da je linija granice između Kosova i Crne Gore pogrešno izvršena", istakao je predsjednik kosmisije, prenosi RTK2.

Informacije i dokaze koje je prikupila komisija biće proslijeđeni Vladi i Skupštini Kosova do kraja mjeseca.

Tači: Nalaz Komisije amaterski, prijeti da ugrozi odnose

Predsjednik Kosova Hašim Tači reagovao je nakon izjave šefa Komisije za razgraničenje.

Prema riječima predsjednika Kosova, Bulići tretira državu kao privatnu imovinu, stvaranjem nepotrebne buke koja bi izazvala konfuziju.

"Buka koja više od dvije godine izaziva konfuziju vratila se juče. Oni su iznijeli amaterske tvrdnje koje su otkrili, manipulišući medijima i javnim mnjenjem”, napisao je Tači na Fejsbuku.

"Ako institucije ostanu talac pojedinih izmišljotina, onda će posljedice za našu zemlju biti još teže", dodao je Tači i naveo da ovakve stvari narušavaju odnose sa Crnom Gorom, ali prije svega, prijete da ugroze saradnju i povjerenje koje Kosovo ima u SAD, NATO i EU.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније