Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 07. 2013. 19:52 >> 19:52
2

AUTOPUT BEOGRAD-BAR

Moravski koridor na čekanju

Duž magistralnog puta od Pojata ka Čačku gdje je trasa budećeg Moravskog koridora nema naznaka da bi radovi uskoro mogli da počnu. Lokalne samouprave na vrijeme su odradile svoj dio posla. Iz Ministarstva za regionalni razvoj poručuju da kineska kompanija traži 150 miliona eura više od dogovorenog, ali da to nikako ne znači da je projekat prekinut, javio je RTS.

Biljana Timotijević Arsić iz Direkcije za izgradnju Kruševca kazala je RTS-u da su poslije sastanka koji je ministarka Verica Kalanović održala u januaru u Kruševcu poslali ministarstvu predložene lokacije za privremena gradilišta, spisak kamenoloma, šljunkara i pozajmišta i po njenoj preporuci održali sastanak sa građevinskom operativom.

"Što se nas tiče, imamo mogućnost za korišćenje preko dva miliona kubika šljunka, oko milion kubika drobljenog materijala, dovozimo po potrebi tako da smo spremni i čekamo, jer je ovaj posao izazov za naše struke, ali i potreba cijelog ovog regiona", kaže Rodoljub Petrović iz kruševačke "Tehnogradnje".

Predugovorom za izgradnju auto-puta dužine 110 kilometara predviđeno je angažovanje 45 procenata tamošnje operative, ali će građevinci morati da sačekaju ugovor koji je trebalo da bude potpisan u aprilu.

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović kaže da je odložena izgradnja auto-puta zbog toga što kineska kompanija traži 150 miliona eura više od dogovorenog, ali to nikako ne znači da je projekat prekinut.

"Ja ću naći načina da ovaj put bude izgrađen u dobroj mjeri u mandatu ove vlade", istakla je Kalanovićeva.
Moravski koridor treba da poveže Koridore 10 i 11, odnosno auto-put Beograd-Niš i budući auto-put od Beograda do granice sa Crnom Gorom.

Ugovor o izgradnji Moravskog koridora s kineskim partnerom još nije potpisan pa radovi, iako planirani za maj, nijesu počeli. Predugovor o finansiranju i izgradnji auto-puta Pojate-Preljina, vrijedan 492 miliona eura, potpisan je krajem prošle godine.

Vlada Crne Gore je prije dva dana objavila da je za gradnju prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare, od Podgorice do Mataševa u dužini od 42 kilometra, izabrala kinesku kompaniju koja je taj posao procijenila na nešto više od 800 miliona eura.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније