Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

31. 07. 2018. 09:42 >> 09:30
16

DIONICA STARA PAZOVA-INĐIJA

Srbija: Postavljen prvi kilometar brze pruge

Na dionici Stara Pazova - Inđija položen je prvi kilometar buduće brze pruge u Srbiji na kojoj će vozovi saobraćati 200 kilometara na sat.

Kako je saopštila kompanija ruskih željeznica "RŽD Internešnl", počelo je polaganje gornjeg stroja kolosjeka na dionici dugoj sedam kilometara između Stare Pazove i Inđije. 

Ta dionica je dio pravca Stara Pazova - Novi Sad, gdje "RŽD Internešnl" izvodi radove u okviru Aneksa br. 3.2. za rekonstrukciju postojeće i izgradnju dvokolosječne željezničke pruge. 

Ukupna dužina dionice je nešto više od 40 kilometara. Rezultat realizacije projekta biće povećanje brzine na dionici Stara Pazova - Novi Sad do 200 km na čas, povećanje kapaciteta pruge i nivoa bezbjednosti saobraćaja.

Taj aneks predviđa izgradnju dvokolosječne željezničke pruge, dva vijadukta, dvije galerije, 19 mostova i nadvožnjaka odnosno podvožnjaka, kao i 36 malih mostova. 

Završetak radova je planiran za 2021. 




Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније