Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 08. 2013. 20:13 >> 20:14
1

ZDRAVO I SKUPO

Magareći sir - 1.000 eura

Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ kod Sremske Mitrovice promoviše posebnu vrstu sira - "Magareći sir", za čiji kilogram treba izdvojiti 1.000 eura.

Na farmi magaraca u "Zasavici", 50 kilometara od Beograda, proizvodi se najskuplji magareći sir na svijetu i to po cijeni od 1.000 eura za kilogram, prenosi RTS.

Na farmi ima oko 130 magaraca, a prvi sir je proizveden prije godinu.

Menadžer farme Jovan Vukadinović rekao je da se litar magarećeg mlijeka prodaje po cijeni od 40 eura i da ono ima ljekovita svojstva, naročito kada su u pitanju djeca sa respiratornim problemima.

"Pošto imamo mnogo magaraca došli smo na ideju da proizvodimo magareći sir", rekao je Vukadinović.

Jedan magarac dnevno može da proizvede samo 0,2 litra mlijeka, pa tako oskudna ponuda utiče na to da cijena bude visoka.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније