Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug, Objavila: R.P. ]

29. 08. 2018. 14:07 >> 13:49

POSTIGNUT SPORAZUM

Slovenija od septembra dobija Vladu

Pet stranaka umjerene orijentacije potpisalo je danas sporazum o formiranju Vlade lijevog centra u Sloveniji, na čelu sa mandatarom Marjanom Šarecom.


"Vjerujem da smo svi dobili ono što želimo i da će Vlada postati potpuno operativna za dvije nedjelje", rekao je Šarec, prenosi STA.

Ove stranke zajedno imaju podršku 43 poslanika u parlamentu koji broji 90 članova, zbog čega su dogovorile saradnju sa partijom Ljevice kako bi mogle da formiraju manjinsku vladu koja bi trebalo da stupi na dužnost sredinom septembra.

Analitičari predviđaju da takva vlada neće biti stabilna, navodi AP.

Pobjednik na junskim izborima - antiimigraciona Slovenačka demokratska partija, bivšeg premijera Janeza Janše, nije uspjela da dobije podršku za formiranje vlade u Sloveniji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније