Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

03. 09. 2018. 19:36 >> 19:25
2

NA ZAHTJEV OPOZICIJE

Skupština Kosova sjutra o rezoluciji

Na zahtjev opozicionih stranaka, Predsjedništvo Skupštine Kosova zakazalo je za sjutra vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji kojom se predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju zabranjuje da u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom razgovara o podjeli ili redefinisanju granica.

Predsjednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, nije htio da odgovara na pitanja novinara poslije današnjeg sastanka Predsjedništva parlamenta već je samo rekao da će se sjutra voditi "duga diskusija o dijalogu".

Šef poslaničke grupe Socijademokratske partije Kosova Dardan Sejdiu, na čiju je inicijativu pokrenut zahjtev za vanrednom sjednicom parlamenta, izrazio je očekivanje da će poslanici usvojiti rezoluciju, a da će dijalog biti vraćen u Skupštinu Kosova.

On je ocijenio da je svaka diskusija o normalizaciji odnosa sa Srbijom van parlamenta i bez njegovog mandata, u suprotnosti sa Ustavom Kosova.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti pozvao je poslanike vladajućih partija da podrže rezoluciju kojom se zabranjuje predsjedniku Kosova da pregovara o suverenitetu zemlje.

Usvajanje rezolucije kojom se Tačiju zabranjuje da na dnevni red dijaloga postavi i pitanje granica Kosova podržavaju i vladajuće stranke Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Socijaldemorkatska inicijativa, zamjenika premijera Fatmira Ljimaja.

U Demokratskoj partiji Kosova kažu da su protiv promjena granice, ali po saznanjima agencije Beta, poslanici te stranke neće glasati za rezoluciju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније